Enter your keyword

Vervolg ervaring portretopdracht Auke en Klaske Ferwerda

Joke kwam bij ons langs en heeft kennis gemaakt met de jongens en foto’s gemaakt en is toen aan haar opdracht begonnen. Het fijne was dat ze ons via foto’s mee liet genieten van het gehele proces, ik kan me het nog zo goed herinneren en elke keer waren wij weer verrast over de vorderingen en over het vele werk wat er moet worden gedaan voor je ook echt de gelijkenissen ziet en dat boeide mij erg. Want als het niet jouw werk is en je alleen maar soms een mooi schilderij bekijkt, denk je er niet bij na wat een werk dat is geweest.  Maar nogmaals, ik stond echt versteld van wat een werk er zit in het maken van een schilderij en dit was van onze jongens.

En het leuke was ook dat ze de vrijheid kreeg hoe ze het wilde gaan doen. En dat heeft ze geweldig gedaan. Lieuwe de gitarist had een t-shirt aan van Pink Floyd en de drummer eentje van de Red Hot Chily Peppers en Joke heeft dus Pink Floyd gekozen en gebruikt voor de omlijsting en ze heeft het schilderij genoemd ‘For long you live and high you fly’ en ja dat was voor ons de kers op de taart. Ook het inleven in de jongens die ze ging schilderen wat ook was te danken aan de ontmoeting die ze met de jongens heeft gehad.

En wij genieten nu na zoveel jaar nog elke dag van dit prachtige portret van onze jongens die Joke heeft gemaakt en als ik nu weer eens een portret hebben wil dan kom ik weer bij Joke! En kijk eens op haar prachtige website, want je zult er uiteenlopend werk aantreffen, van conventionele portretten tot volkomen abstracte schilderijen, en van alles er tussenin. Kunst is kijken; overal in je omgeving zijn beelden die inspireren, er is altijd iets moois en/of pakkends te ontdekken in zelfs de meest simpele of triviale dingen, als je maar goed kijkt.

For long you live and high you fly – Pink Floyd